Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Лимонови крилца на скара

Лимонови крилца на скара

Лимонови крилца на скара
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Скарата да е гореща, а сърцето - широко, всички останали съставки за перфектните лимонови крилца ги има описани в рецептата"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1 кг
  • лимони - 1 бр. (сока)
  • пилешки бульон - 1 бр.
  • соев сос - 1 к.ч.
  • мед - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 к.л. сладък
  • куркума - щипка
  • черен пипер - щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре крилцата, ако ги обичате добре изпечени, можете да ги срежете на прегъвките и да ги изпънете, така не са свити и максимално се изпичат навсякъде.

Стривате пилешкия бульон, в чаша разтваряте соевия сос с меда, изтисквате добре лимона, може да настържете малка част от кората, ако обичате и добавяте към крилцата.

Поръсвате с червения, черния пипер и куркумата. Хубаво ги омесвате, покривате и оставяте в хладилник най малко за 2 часа.

Печете ухаещите на лимон крилца на добре загрята скара или жар.

Сервирате на дъска с резени лимони и домашна шарена сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: