Начин на приготвяне
Форма за печене с ф24 сантиметра се постила с хартия за печене.
Яйцата със захарта се разбиват на пяна. Към тях се прибавя маскарпонето. Разбиването продължава до гладкост на сместа.
Брашното се смесва с бакпулвера и се пресява.
Прибавя се олиото, настърганата лимонова кора, ванилията, 3 с.л. от шоколадовите капки и лъжица по лъжица брашното.
Сместа се изсипва във формата.
Ябълките се обелват и нарязват на малки парченца. Поставят се върху ябълковия сладкиш.
Поръсват се останалите шоколадови капки и бадемовите ядки.
Сладкишът се пече на 170 °C в предварително загрята фурна 40-45 минути.
След като се охлади, се прехвърля на скара до пълното му охлаждане.
Всички продукти за соса за сладкиш се смесват. Поставят се въху котлона и се варят до леко сгъстяване.
Да ви е сладко с този разкошен ябълков сладкиш със сос, който ще очарова гостите ви.