Начин на приготвяне
Сложете яйцето и жълтъка в купа, прибавете захарта и разбийте с миксер до гладък крем.
Смесете прясното мляко и сока на един портокал.
Излейте го в яйчената смес. Пресейте брашното с бакпулвера и щипка сол. Прибавете на порции в яйчената смес.
Нарежете ореховите ядки на ситно и ги добавете в купата.
Застелете кръгла форма 26 см с хартия за печене. Изсипете тестото за ябълковия сладкиш. Обелете и нарежете ябълките на тънки лентички.
Полейте ги с лимоновия сок и поръсете с 1 с.л. захар. Наредете ги върху ретро сладкиша, а отгоре сложете парченца краве масло.
Изпечете сладкиша на 180°C в предварително загрята фурна до суха клечка.
Извадете готовия сладкиш от фурната и освободете от ринга. Охладете на решетка.
В малка тенджерка излейте прясното мляко. Добавете пресятото с нишестето какао и захарта. Бъркайте, докато шоколадовия сос се сгъсти.
Оставете го с консистенцията на рядка боза. Ако е необходимо, долейте прясно мляко.
Отрежете парче от сладкиша, поставете го в чиния с шоколадов сос поднесете!
Разкошен ябълков сладкиш в шоколадов сос! Много е вкусно!
Да ви е сладко!