Начин на приготвяне
Подгответе си плънката, като смесите обелените и нарязани на малки кубчета ябълки с канелата, настърганата кора на лимона, коняка и захарта, разбъркайте и оставете настрани до момента, в който ще ви потрябва.
Отделно разбийте яйцата със захарта с миксер, добавете олиото, млякото, ванилията и отново разбивате. Към сместа поетапно прибавяте предварително смесените пресято брашно и бакпулвер, като разбърквате с шпатула до гладка смес.
Към сместа добавете плънката заедно със течността в нея, която се е образувала от престоя, разбърквате бавно и внимателно. Изсипете сместа в тавичка 28 см диаметър, намазана с масло. На няколко места с чаена лъжичка поставете върху сместа от избраното от вас сладко.
Печете сладкиша, в предварително нагрята фурна на 180 градуса, като след 30-тата минута, проверявате за готовността му. Извадете изпечения сладкиш и след 10 минути престой извън фурната преместете сладкиша в подходяща чиния.
Поръсете леко с пудра захар, а върху нея с готов карамелен сос произволно нанесен.
Лесен за приготвяне и много вкусен ябълков сладкиш, колкото престоява по-мек става – като сиропиран!