Начин на приготвяне
Почистих ябълки от семето, нарязах тиквата и настъргах всичко.
Не посочвам съотношение тиква и ябълки, направете го според предпочитанията си, при мен беше 2:1 в полза на тиквата.
Имахме в хладилника едно разрязано авокадо, което се беше оказало не готово, вместо да седи така, реших да го прибавя в баницата с тиква, настъргах го към плънката.
Авокадото е без особено характерен аромат и си пасна идеално с другите продукти.
Ползвах по две фини кори за баница, като не съм мазала между тях, просто подреждах плънка на цялата кора, поръсвам захар с канела, смесена предварително и после малко олио, навивам на руло и подреждам в тавата, намазана с масло. Отгоре поръсих сладката баница с ябълки с малко захар. И олио и масло.
Печем на 160 °C с вентилатор до готовност!
Много сочна и вкусна сладка баничка!
Опитайте сладка баница с ябълки, тиква и авокадо!
Прегледайте и тези наши съвети за приготвяне на сладка баница или опитайте тези любими рецепти за сладка баница.