Начин на приготвяне
Есен е и няма как да се мине без вкусен ябълков кекс.
Ето и моят вариант на такъв невероятно ароматен кейк, направих го с нарязана на кубчета ябълка!
Разбих яйцата със захарта до побеляване, след което прибавих ябълките, обелени и нарязани на кубчета, като картофи за мусака. Веднага сложих бакпулвер и разбърках. Сместа шупва.
Следва ванилията и маслото, стопено краве масло, но може и с олио. След това се прибавя брашното и се разбърква до хомогенна смес.
Намазваме форма за кекс, не много голяма, моята е правоъгълна с размери 15/30 см приблизително, с меко масло и изсипваме сместа.
Печем на 170 °C до суха клечка.
Изваждаме готовия кекс и го охлаждаме във формата десетина минути. След това го освобождаваме от съда и го обръщаме в подходяща чиния или поднос.
По желание мажем ябълковия сладкиш с мед и върху него слагаме орехи, начупени на едро. Аз лично поръсих и с малко пудра захар за разкош.
Ама наистина се получи разкошен, хем по мой си обичай го нарязах топъл, топъл, почти горещ.
Това е всичко, лесна рецепта за есенен сладкиш - кекс с ябълки на кубчета с чудесен резултат!
Чашата ми е с вместимост 200 мл
Може да ползвате и друг размер чаша, но трябва да мерите всички продукти с нея.