Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с кондензирано мляко и тиква

Бисквитена торта с кондензирано мляко и тиква

Бисквитена торта с кондензирано мляко и тиква
Снимка: Росица Петрова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Декорирах бисквитена торта с кондензирано мляко и тиква с натрошена бисквита, малки парчета печена тиква и шоколадови дражета."

Необходими Продукти

  • бисквити - 350 г Закуска какао
  • кондензирано мляко - 300 г подсладено
  • сметана - 300 мл 35% масленост
  • тиквено пюре - 300 г
  • желатин - 10 г
  • вода - 50 мл за накисване на желатина
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/3 ч.л.
  • прясно мляко - 150 мл за потапяне на бисквитите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази вкусна бисквитена торта ползвах предварително опечена тиква, но може и сварена.

Тиквата нарязах на едри парчета и запекох във фурната, поръсена с малко захар и малко вода на дъното на тавата. Пекох до готовност. След това намачках с вилица на пюре (може и с пасатор) и прибавих подправките.

Накиснах желатина в няколко лъжици студена вода и изчаках 5 минути да набъбне. След това го втечних в съд на водна баня, докато се разтвори напълно.

В дълбока купа разбих с миксер добре охладена сметаната.

Прибавих към нея кондензираното мляко и пюрето от тиква и отново разбих с миксера.

Накрая добавих на струя разтворения желатин, като продължавах да бъркам с миксера.

След това остана само да сглобя тортата с тиква, като редувах потопени в прясно мляко бисквити и крем до изчерпване на количествата.

Декорирах бисквитена торта с кондензирано мляко и тиква с натрошена бисквита, малки парчета печена тиква и шоколадови дражета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: