Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Шницели»Вегетариански шницел с моцарела и домат

Вегетариански шницел с моцарела и домат

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Вегетариански шницел с моцарела и домат
Снимка: Рая Андонова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Вегетариански шницел с моцарела и домат, които са любими не само на вегетарианците."

Необходими Продукти

  • тофу - 400 грама
  • соев сос - 5 с.л.
  • аква фаба - вода от консерва нахут
  • царевично нишесте - 6 - 8 с.л.
  • галета - 100 грама
  • пармезан - 6 с.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л. за шницели
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • олио
  • моцарела - 1 топка
  • домати - 1 бр.
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тофуто се отцежда, подсушава и нарязва на филии по дължина. Подреждат се легнали и се заливат със соевия сос.

В 1 чиния се налива част от водата от консервата нахут (или от варен сух нахут в домашни условия). В друга плитка чиния се изсипва царевичното нишесте. В трета плитка чиния се прави сместа за панировката, като се смесва галетата с пармезан, универсална подправка и пушен червен пипер.

Всяко парче тофу се потапя във водата от нахут, след което се овалва леко в царевично нишесте. Така се получава тънък слой покритие от по-гъста течност, наподобяваща яйчен белтък. Накрая се овалва обилно в сместа за панировка.

Вежди шницелите се запържват в съвсем малко олио, по няколко минути от всяка страна. По желание може и да бъдат запечени във фурната вместо пържени.

След като са готови, се поставя върху всеки по 1 филийка бяла моцарела и се слага в загрята на 200 градуса фурна или еърфрайър за няколко минути да се разтопи моцарелата леко. Изважда се, поставя се отгоре по 1 резенче домат, поръсва се с босилек и се връща за още 2-3 минути във фурната.

Ако обичате вегетариански кюфтета и фалафели, ще оцените и този вегетариански шницел с моцарела и домат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: