Начин на приготвяне
Тофуто се отцежда, подсушава и нарязва на филии по дължина. Подреждат се легнали и се заливат със соевия сос.
В 1 чиния се налива част от водата от консервата нахут (или от варен сух нахут в домашни условия). В друга плитка чиния се изсипва царевичното нишесте. В трета плитка чиния се прави сместа за панировката, като се смесва галетата с пармезан, универсална подправка и пушен червен пипер.
Всяко парче тофу се потапя във водата от нахут, след което се овалва леко в царевично нишесте. Така се получава тънък слой покритие от по-гъста течност, наподобяваща яйчен белтък. Накрая се овалва обилно в сместа за панировка.
Вежди шницелите се запържват в съвсем малко олио, по няколко минути от всяка страна. По желание може и да бъдат запечени във фурната вместо пържени.
След като са готови, се поставя върху всеки по 1 филийка бяла моцарела и се слага в загрята на 200 градуса фурна или еърфрайър за няколко минути да се разтопи моцарелата леко. Изважда се, поставя се отгоре по 1 резенче домат, поръсва се с босилек и се връща за още 2-3 минути във фурната.
Ако обичате вегетариански кюфтета и фалафели, ще оцените и този вегетариански шницел с моцарела и домат.