Начин на приготвяне
Предварително накиснете заешкото във вода и оцет за през нощта, като по желание добавите 1-2 дафинови листа, зърна черен пипер и нарязани лук за аромат.
На следващия ден нарежете месото на парчета. Сложете да се запържи в маслото и олиото, след което го извадете. Добавете в съда нарязания праз и кромид, като накрая добавите и по-едро нарязания чесън.
Добавете нарязаните на парчета чушки, разбъркайте и прибавете червения пипер, чубрица и гъстото доматено пюре, като добре объркате. Върнете заешкото в съда и залейте с виното, като изчакате да се изпари.
Прехвърлете в подходяща тава и подправете със сол и пипер, долейте 1 ч.ч. бульон или вода. Покрийте съда с алуминиево фолио и сложете да се пече в предварително загряна на 200 градуса фурна за около 90-100 минути или до готовност на месото.
Коментари