Кавърма със заешко месо

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Кавърма със заешко месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5
"От крехко зайче най-вкусната кавърма се прави - опитайте и споделете"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 800 г без кости
  • праз - 2 стръка
  • лук - 2 - 3 глави кромид
  • чушки - 3 червени + 3 зелени
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч. или бульон
  • доматено пюре - 2 с.л. гъсто
  • олио - 4 с.л.
  • масло - 2 с.л краве
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително накиснете заешкото във вода и оцет за през нощта, като по желание добавите 1-2 дафинови листа, зърна черен пипер и нарязани лук за аромат.

На следващия ден нарежете месото на парчета. Сложете да се запържи в маслото и олиото, след което го извадете. Добавете в съда нарязания праз и кромид, като накрая добавите и по-едро нарязания чесън.

Добавете нарязаните на парчета чушки, разбъркайте и прибавете червения пипер, чубрица и гъстото доматено пюре, като добре объркате. Върнете заешкото в съда и залейте с виното, като изчакате да се изпари.

Прехвърлете в подходяща тава и подправете със сол и пипер, долейте 1 ч.ч. бульон или вода. Покрийте съда с алуминиево фолио и сложете да се пече в предварително загряна на 200 градуса фурна за около 90-100 минути или до готовност на месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Това е любимата ми кавърма но без чубрица а само джоджен слагам. Много ароматна рецепта.
27.02.2016 23:25
1
Мариела Христова
Мариела Христова
Много вкусно, препоръчвам на всички да пробват рецептата.
10.01.2016 10:34
1