Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Бебешки обяд Попай Моряка

Бебешки обяд Попай Моряка

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3406
Бебешки обяд Попай Моряка
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Сервира се на бебчо бебешки обяд Попай Моряка и на него много му харесва"

Необходими Продукти

  • спанак - 10 листа
  • лук - половин глава
  • сирене - 100 г
  • краве масло 1/2 ч.л.
  • кускус - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половин глава лук се нарязва на много ситно или се настъргва (зависи от дъвкателните способности на бебето).

Спанакът се измива и изчиства от дръжките.

След това се накисва в студена вода за около 30 минути.

В загрят тиган се слага краве масло, да се разтопи, и в него се задушава нарязаният/ настърган лук.

Когато той е готов, към него се добавя спанакът. След около минута се натрушава сиренцето.

Когато съставките се смесят, пускат вкусно сосче.

Кускусът се сварява, както е написано на опаковката му.

След това се изцежда от излишната вода. Кускусът се добавя към спанака и всичко се разбърква.

Сервира се на бебчо бебешки обяд Попай Моряка.

Докато правите обяд за най-малките, за възрастните препоръчваме да спретнете една салата с кускус. Тогава удоволствието ще бъде 2 в 1.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: