Начин на приготвяне
Половин глава лук се нарязва на много ситно или се настъргва (зависи от дъвкателните способности на бебето).
Спанакът се измива и изчиства от дръжките.
След това се накисва в студена вода за около 30 минути.
В загрят тиган се слага краве масло, да се разтопи, и в него се задушава нарязаният/ настърган лук.
Когато той е готов, към него се добавя спанакът. След около минута се натрушава сиренцето.
Когато съставките се смесят, пускат вкусно сосче.
Кускусът се сварява, както е написано на опаковката му.
След това се изцежда от излишната вода. Кускусът се добавя към спанака и всичко се разбърква.
Сервира се на бебчо бебешки обяд Попай Моряка.
Докато правите обяд за най-малките, за възрастните препоръчваме да спретнете една салата с кускус. Тогава удоволствието ще бъде 2 в 1.