Начин на приготвяне
Първо измивам спанака, отцеждам много добре и нарязвам, като използвам и коренчетата.
Лука почиствам и нарязвам на тънки ивици и го слагам в тиган със загрята мазнина да се задуши. Ред е и на спанака, като термичната му обработка е кратка. Отстраняваме от котлона плънката, посоляваме и охлаждаме. Разбъркваме я с яйцата и натрошените орехови ядки.
Плънката е готова, затова изваждаме бутер тестото от хладилника и го нарязваме на равни квадрати. 16 броя за 8 банички.
Първият квадрат е за основа. Намазваме с четчица вода по краищата. Във втория квадрат изрязваме средата и го използваме като канапе.
Слагаме в средата по супена лъжица от плънката. Съединяваме ги, като запазваме капачетата. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. Сервираме на децата с чаша айрян.
По желание можете да прибавите сирене към плънката.