Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Суши»Суши топчета

Суши топчета

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5045k2k3k5
Суши топчета
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
14/11/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Суши топчета са толкова забавни и за приготвяне, и за хапване"

Необходими Продукти

  • ориз за суши - 250 г
  • оризов оцет - 2 с.л.
  • захар - 6 ч.л.
  • филе от сьомга - 100 г
  • краставица - ½
  • кора нори - 2 бр.
  • авокадо - 1
  • рулца от раци - 40 г
  • сусам - за овалване
  • уасаби
  • соев сос - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът за суши се слага на течаща вода около 15 минути, за да се отмие нишестето, след което се отцежда и се сварява в 750 мл вода.

Поелият цялата течност ориз се оттегля от огъня и се овкусява със захарта и оцета, докато е топъл.

Оставя се да се охлади.

Краставицата се нарязва на ивици. Оризът се разделя на две части. Корите Нори не нарязват на ситно и се прибавят към едната част от ориз.

С мокри ръце се оформят малки оризови топки с лъжица за сладолед. Комбинациите могат да варират според продуктите. Отрязват се парчета от фолио за свежо съхранени.

На длан се поставя парчето фолио върху него парче филе от сьомга и върху него - топката ориз. Фолиото се завива като балонче. Друг вариант е върху фолиото да се постави сусам, топка ориз, авокадо и краставица.

Вариант с филе от сьомга, върху него ориз и авокадо. Комбинациите могат да варират според вкуса ви и наличните продукти. Така получените топки оставят в хладилник за около 1 час. Преди сервиране найлонът на домашното суши се премахва.

Гарнирайте суши топчета по желание с уасаби и соев сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: