Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с гъби и лук на фурна

Пилешки бутчета с гъби и лук на фурна

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5045k2k3k5
Пилешки бутчета с гъби и лук на фурна
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
16/11/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Есента в чиниите идва и с тези пилешки бутчета с гъби и лук на фурна"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 8 бр.
  • гъби печурки - 500 г
  • олио - 60 мл
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка
  • къри
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука нарежете на ситно. Гъбите се почистват и измиват. Нарежете на две през средата.

Овкусете бутчетата с подправките без червения пипер.

В дълбок тиган поставете бутчетата, да се запържат за кратко от всички страни.

След това ги извадете и прибавете лука и гъбите, да се запържат за кратко.

В тава наредете бутчетата, гъбите и всичко останало от тигана.

Овкусете бутчетата с гъби отново и поръсете с червения пипер.

Долейте една кафяна чаша с вода.

Поставете във фурна пилешки бутчета с гъби и лук на фурна на 200 °C за 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: