Пикантна супа от леща

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Пикантна супа от леща
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"По желание се консумира пикантна супа от леща с балсамов оцет."

Необходими Продукти

  • червени чушки - 1 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • чесън - 8 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • куркума - ½ ч.л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - на вкус
  • сол - на вкус
  • балсамов оцет - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковите се почистват и нарязват на дребно. В тенджера се поставя олиото и към него се прибавят зеленчуците.

Разбъркват се енергично няколко пъти и се прибавят няколко лъжици вода. Захлюпва се с капак и се оставят, да се задушат.

Когато омекнат зеленчуците, се прибавя почистената и измита леща, скилидките чесън.

Овкусява се с подправките сол, червен пипер, черен пипер, лют червен пипер, къри и куркума. Вари се 20-25 минути до омекване не лещата.

Десет минути преди изключването на супата от леща се прибавя доматеното пюре и стритата през длан чубрица.

По желание се консумира пикантна супа от леща с балсамов оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: