Начин на приготвяне
В купа се чукват яйцата и се разбиват със захарта до получаване на пухкав крем. След това се добавят киселото мляко, олиото, есенцията ванилия и бакпулвера.
След това постепенно се добавя брашното, като се разбива непрекъснато. Накрая всичко се разбърква много добре с шпатула.
Форма за кекс се намазва хубаво с олио и малко брашно, след което половината смес се сипва в нея.
В останалата смес се добавя какаото, разбърква се и се изсипва при останалата смес.
Кексът се пече в загрята на 160 °C фурна до суха клечка. След като се изпече, се вади, по ръбовете се минава с нож и мраморният кекс се обръща в поднос.
По желание се поръсва с пудра захар или шоколад вкусен кекс с какао и шоколад. Да ви е сладко!