Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на дребно, а чесънът се наситнява. Отделят се нарязаните пера от зеления лук.
С лука се запържва каймата. Като е готова, се добавя 1 с.л. соев сос, 5 spice, захар, черен пипер и царевичното нишесте, размито в 4 с.л. топла вода. Бърка се за кратко и като се поеме, се сваля от котлона.
Нудлите се сваряват според инструкциите на опаковката. Когато поомекнат, се потапя във водата лъжица, в която се чуква яйцето. Тя служи за преграда между нудлите и яйцето, за да не залепне по тях. Оставя се за около 3 минути да се сготви яйцето, като белтъкът трябва да е изцяло сготвен, а жълтъкът - по-течен.
За соса се изсипва подправката от пакетчето на нудлите и към нея се добавя 1 ч.л. соев сос и оризов оцет. Разбърква се добре.
Готовото забулено/поширано яйце се отделя настрана. Нудлите се отцеждат, като се оставя само малко от водата.
При сервиране се излива първо сосът от подправката на нудлите. В него се изсипват готовите нудли. Отгоре в средата се слага каймата, а върху нея пошираното яйце.
Добавя се царевица от консерва или на пара, нарязаният зелен лук и се поръсва със сусам. Преди консумация на инстантни нудли с кайма и забулено яйце всичко се разбърква добре със соса.