Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Стъклени нудли със соева кайма и зеленчуци

Стъклени нудли със соева кайма и зеленчуци

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7805k1k4k11
Стъклени нудли със соева кайма и зеленчуци
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
15/04/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Стъклени нудли със соева кайма и зеленчуци - и някак странно пържолите останаха на втори план"

Необходими Продукти

  • стъклени нудли - 100 г
  • соева кайма - 2 шепи
  • гъби - 6 печурки
  • зеле - около 150 г
  • моркови - 1 бр., по - малък
  • зелен лук - 1 стрък
  • чесън - 1 скилидка
  • кълнове - по желание
  • джинджифил на прах - 1 - 2 щипки
  • олио
  • соев сос - 1 с.л.
  • терияки сос - 1 ч.л.
  • универсална подправка - ½ ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • захар - ½ ч.л.
  • вода - 2 - 3 с.л.
  • сусамово семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нудлите се приготвят според инструкциите на опаковката. Изплакват се със студена вода, отцеждат се и се оставят настрана.

Соевата кайма се накисва с гореща вода.

Морковът и зелето се нарязва на ленти, гъбите - на филийки, а лукът - на дребно. Част от перата на лука се заделят.

В малко сгорещено олио се запържват лукът, морковът и гъбите. Когато гъбите покафенеят и омекнат, се прибавят чесънът и зелето. Готви се още няколко минути, докато зелето омекне доста, като се разбърква от време на време.

Прибавя се отцедената соева кайма и се запържва и тя.

По желание може да се добавят и кълнове, например соеви.

Отделно в купичка се смесват соевият сос, терияки сосът, универсалната подправка, захарта, джинджифилът, черният пипер и водата. Сосът се изсипва при останалите продукти и се оставя, докато се поеме от всички продукти, като се разбърква от време на време.

Готовите отцедени нудли се сервират, като върху тях се изсипва соевата кайма със зеленчуците и се поръсва с останалия зелен лук и сусам. По желание може да се капне и малко сусамово олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: