Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Витаминозна салата»Салата с червено цвекло и сирене бурата

Салата с червено цвекло и сирене бурата

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Салата с червено цвекло и сирене бурата
Снимка: Yordanka Kovacheva
7 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Общо
18 мин.
Порции
1
"Много вкусна и елегантна салата от червено цвекло и сирене бурата!"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 1 глава, голяма
  • бурата - 1 топка, 125 г
  • босилек - 6 - 7 листа, пресен
  • зехтин - 4 с.л.
  • лимони - 1/2 бр. сока
  • кедрови ядки - 1 и 1/2 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л. или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете червеното цвекло. Нарежете го на тънки шайби (като за карпачо) с помощта на мандолина.

Тънките резени от кореноплодния зеленчук сложете в купа и разбъркайте със сока на половин лимон, сол и една лъжица зехтин. Оставете така за 20 минути, за да поомекне цвеклото, а и да се маринова.

През това време запечете кедровите ядки на сух тиган, за да разцъфне прекрасният им аромат.

Накълцайте на ситно пресните листа от босилек и ги смесете със останалия зехтин, като хубаво разбъркате.

За да сглобите салатата от цвекло, подредете фините шайби от мариновано цвекло в широка чиния. Старайте се да са симетрично подредени и да се застъпват, за да получите два пласта.

Сложете топката сирене Бурата в средата. Цепнете я и отворете, така че да се разгърне прекрасната кремообразна вътрешност. Поръсете със ароматния босилеков зехтин и запечените кедрови ядки.

Много вкусна и елегантна салата от червено цвекло и сирене бурата!

Забележка:

Може да направите салатата и със сварено или печено цвекло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: