Начин на приготвяне
За салатата с Бурата използвайте сорт круша, която да не е много мека, а по- скоро хрупкава.
Измийте листата на марулята и ги оставете хубаво да се отцедят.
Почистете пресния лук и го нарежете на колелца. Обелете и нарежете авокадото. Почистете половинката круша от семките, ако има такива. Нарежете я на тънки резени и мариновайте за кратко във смес от зехтин, бял балсамов оцет и щипка сол.
Накъсайте зелените листа в купа, сложете лука и овкусете с дресинг от маринатата на крушите, смесен с още зехтин, оцет и сол по ваш вкус.
Разпределете в две дълбоки купички за салата (2 порции). Сложете резените круша и авокадо и по топка бурата в средата на всяка зелена салата.
Накрая разпределете ядките - сурови или запечени на сух тиган. За финален щрих поръсете с балсамова редукция.
Много приятна салата с бурата и круша, съчетаваща свежестта на хрупкавата марулка, деликатната сладост на крушата и меката кремообразност на авокадото и разкошното сирене Бурата.
Насладете и се!