Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Брускети с риба тон и домати

Брускети с риба тон и домати

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Брускети с риба тон и домати
Снимка: Juliya
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Уникално вкусни брускети с риба тон и домати, които не пропускайте на никой празник"

Необходими Продукти

  • хляб - багет или франзела
  • риба тон - 1 консерва филе
  • сушени домати - 5 бр. от буркан
  • домати - 1 бр.
  • червен лук - 1/2 глава
  • зелени маслини - 10 бр.
  • босилек - 1/2 ч.л. сушен
  • сок от лайм - 2 с.л. (или лимон)
  • зехтин
  • сол
  • пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези брускети с риба отцеждаме рибата тон от консервения сос, сипваме я в купа и внимателно разбъркваме с вилица.

Нарязваме домата, отстраняваме семената и го нарязваме на ситно.

Нарязваме лука на ситно, а маслините на колелца.

Добавяме към рибата и разбъркваме.

Подправяме със сока от лайм, босилека, солта и черния пипер и разбъркваме.

Нарязваме хляба на филийки и ги поръсваме със зехтин.

Изпичаме брускетите за кратко във фурната и ги изваждаме.

Може да ги запечете и в тостер.

Разпределяме върху всяка филийка от сместа и украсяваме

брускети с риба тон и домати с резенчета лайм.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: