Медени сладки с шоколад

Медени сладки с шоколад
Снимка: Росица Петрова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Декорирах медените сладки с разтопени на водна баня бял и млечен шоколад и поръсих с малко кокосови стърготини. Весели и споделени празници!"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. М
  • захар - 100 г
  • мед - 2 с.л.
  • сода - 1 ч.л. равна
  • краве масло - 50 г
  • ванилова захар - 10 г
  • сол - щипка
  • канела - 1/2 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • брашно - 350 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ОЩЕ
  • шоколад - 100 г течен за слепване
  • шоколад - 100 г бял и млечен за декорация
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем.

Разтопете маслото и оставете да се охлади.

В отделен съд смесете меда и содата и разбъркайте добре.

Прибавете към яйцата постепенно меда, смесен със содата, маслото, ваниловата захар и щедра щипка сол.

Пресейте брашното и бакпулвера и ги смесете с канелата и джинджифила.

Прибавете ги на части към сместа, първоначално бъркайки с лъжица а след това доомесете с ръце меко медено тесто.

Оставете тестото за медените сладки да престои 30 минути.

После разточете тестото върху добре набрашнен плот на пласт с дебелина 0, 5 см, след което нарежете с различни формички.

Наредете меденките в тави, покрити с хартия за печене, и ги сложете да се пекат в загрята на 200 °C фурна без вениталор за 7-8 минути.

Готовите меденки оставете да се охладят а след това слепете две по две с течен шоколад.

Декорирах медените сладки с разтопени на водна баня бял и млечен шоколад и поръсих с малко кокосови стърготини.

Весели и споделени празници!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: