Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Слепени Сладки»Слепени медени сладки за Коледа

Слепени медени сладки за Коледа

Слепени медени сладки за Коледа
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
26/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
80 бр.

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • мед - 150 г
  • олио - 1 ч.ч.
  • канела - 1 к.л.
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • брашно - около 600 - 700 г
  • мармалад - за слепване
  • шоколад - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа счупете яйцата и разбийте с тел. Добавете захарта, меда, олиото, канелата. содата и брашното. Замесете меко тесто за сладки.

Тестото оставете в хладилника за половин час. Извадете и разточете на кръгъл лист с дебелина един пръст. Изрежете меденките с кръгла формичка за бисквити.

Поставете ги в тавичката на фурната, която предварително сте застлали с хартия за печене. Подредете ги на разстояние, защото се надуват.

Загрейте фурната на 170-180 градуса и печете домашните коледни сладки до готовност. Извадете, оставете да се охладят, а след това слепете с мармалада по двойки.

Разтопете шоколада на водна баня. Полейте меденките отгоре и оставете шоколада да изстине и стегне.

Поставете ги в кутия с капак и съхранявайте слепените медени сладки за Коледа така.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: