Начин на приготвяне
Настържете тиквата на едро ренде и към нея прибавете настърганата кора на 1 портокал.
Овкусете тиквата с канелата, джинджифила, индийското орехче и есенцията ванилия. Намажете с олио тавичката, в която ще печете тиквеника.
Започнете с реденето на тиквеника.
Вземете две кори за баница и ги намажете с олио, след това сложете от тиквата, поръсете с орехите и захарта и завийте на руло.
Това се повтаря, докато корите свършат. Печете тиквеника в предварително загрята фурна на 170 °C за около 30-45 мин или до приятен загар.
След като се изпече, извадете от фурната, напръскайте с вода и завийте с кърпа, да се задуши.
Нарежете тиквеника с ароматни подправки за гости на парчета и го поръсете с пудра захар.