Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Вкусни панирани калмари

Вкусни панирани калмари

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Хрупкави калмари всеки може да приготви, даже е задължително"

Необходими Продукти

  • калмари - 1 кг изчистени
  • галета - 4 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер
  • мащерка - 1 щипка
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете почистените калмари във вряща вода. След 5 минути ги извадете и обелете кожата им.

Нарежете ги с кухненска ножица на кръгове с дебелина около 1 см.

Варете ги в подсолена вода около 30 минути, докато месото им омекне напълно. Оставете ги в гевгир, за да се отцедят добре от водата.

Всеки калмар се потапя последователно в брашното, смесено с черен пипер и мащерката, след това в разбитите и посолени яйца, в галета и накрая пак в яйцата.

Пържете ги в загрято олио до златисто.

Вкусните панирани калмари са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
42
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Супер!
25.07.2018 12:21
Стела Емилова
Стела Емилова
Стават невероятни!
29.06.2016 14:31
2