Терин с пушена сьомга

MarianaMariana
Джедай
561
814
2k
26/08/2014
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции10-12 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 007
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Теринът се приготвя изключително лесно. Първо трябва да разделите крема сиренето на две равни части. Към едната половина се прибавят доматеното пюре, червеният пипер и пресованият или наситнен чесън.

Към втората половина крема сирене се добавят ситно нарязаният лук, хрянът, копърът и настърганият корен от джинджифил. Продуктите се разбъркват добре, до получаването на хомогенна смес. От оранжевата смес се отделят 1-2 с.л. за декорация.

Първата филия хляб се намазва с 1/2 от бялата смес и се покрива с половината пушена сьомга. Рибата се намазва с 1/2 от оранжевата смес. Отгоре се поставя втората филия, притиска се съвсем леко и процедурата се повтаря.

Поставя се и третата филия. Готовият терин се опакова добре в прозрачно фолио и се прибира за 50-60 минути във фризера. Изважда се, нарязва се на пастички. Пастичките се декорират със заделеното оранжево крема сирене и пресни листа копър или магданоз.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар