Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Терин»Терин с пушена сьомга

Терин с пушена сьомга

MarianeMariane
Джедай
5611k
Терин с пушена сьомга2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10-12 бр.

Необходими Продукти

  • сьомга - 150 г пушена
  • хляб - 3 големи филии черен хляб
  • крема сирене - 400 г или извара
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. лют
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1 стрък пресен
  • хрян - 1 ч.л. настърган
  • джинджифил - 1 ч.л. настърган
  • копър - 2 с.л. нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Теринът се приготвя изключително лесно. Първо трябва да разделите крема сиренето на две равни части. Към едната половина се прибавят доматеното пюре, червеният пипер и пресованият или наситнен чесън.

Към втората половина крема сирене се добавят ситно нарязаният лук, хрянът, копърът и настърганият корен от джинджифил. Продуктите се разбъркват добре, до получаването на хомогенна смес. От оранжевата смес се отделят 1-2 с.л. за декорация.

Първата филия хляб се намазва с 1/2 от бялата смес и се покрива с половината пушена сьомга. Рибата се намазва с 1/2 от оранжевата смес. Отгоре се поставя втората филия, притиска се съвсем леко и процедурата се повтаря.

Поставя се и третата филия. Готовият терин се опакова добре в прозрачно фолио и се прибира за 50-60 минути във фризера. Изважда се, нарязва се на пастички. Пастичките се декорират със заделеното оранжево крема сирене и пресни листа копър или магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: