Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Вратни пържоли с гъбен сос по рецепта на Звездев

Вратни пържоли с гъбен сос по рецепта на Звездев

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Вратни пържоли с гъбен сос по рецепта на Звездев
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
23/12/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
7
"Сочни и вкусни вратни пържоли, приготвени със специален сос по изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • свински вратни пържоли - 7 бр.
  • лимецово брашно - 200 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • пипер микс - 1/4 ч.л.
  • олио - 100 мл.
  • За соса
  • стерилизирани цели гъби - 400 г
  • кисели краставички - 7 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • прясно мляко - 200 мл.
  • краве масло - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • лимецово брашно - 1 с.л.
  • сол - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските вратни пържоли се измиват много добре, като не се начукават.

Слагат се в плитка тава, посоляват се със сол и пипер Микс от двете страни.

Всяко пържола се овалва в лимецовото брашно и се нарежда върху дървена дъска.

Олиото се загрява с дълбок тиган.

Пържолите се запържват до златисто от двете страни в загрятото олио, след което се нареждат в тавата, в която ще се пекат.

За соса:

Маслото се разтопява в каселора с незалепващо покритие, след което се прибавя брашното.

Запържва се на слаб огън и се сваля от котлона.

Изчаква се 30 секунди, след което се прибавя прясното мляко и се връща отново на котлона, за да заври, като периодично се разбърква.

Киселите краставички се нарязват нас ситно.

Чесънът се обелва и нарязва на шайби.

След като сосът заври се прибавят солта, горчицата, гъбите, нарязаните краставички и чесъна.

Разбърква се много добре и се сваля от котлона.

Със сосът се поливат пържолите в тавата.

Пече се 30 мин. на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: