Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Вратни пържоли на тиган с млечен сос

Вратни пържоли на тиган с млечен сос

Вратни пържоли на тиган с млечен сос
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Само едно нещо е по-вкусно от вратната пържола и това е вратна пържола с млечен сос"

Необходими Продукти

  • свински врат - 1 кг
  • черен пипер - 1 к.л. микс (бял, розов и черен)
  • маслини - 200 г зелени с чушка
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 в.ч. (може и вода)
  • яйца - 1 бр
  • брашно - 3 с.л
  • бульон - 1/2 бр. кубче зеленчуков
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския врат на средно дебели пържоли и ги начукайте. Овкусете със сол и микса от пипер (черен, розов и бял). Оставете ги да се овкусяват докато приготвите соса.

В дълбок съд запържете брашното до златист цвят, сипете прясното мляко при непрекъснато бъркане до получаване на желаната гъстота.

Разбийте яйцето с киселото мляко и прибавете на тънка струйка към соса.

Може да добавите и кубче бульон за овкусяване и сока от половин лимон. Преди да изключите добавете нарязаните зелени маслини.

Пържолите изпържете на умерен тиган до златист цвят, при сервиране може да се полеят а може и соса да е отстрани с резен лимон.

Вратните пържоли на тиган с млечен сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: