Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Гъбен сос за пържоли

Гъбен сос за пържоли

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Гъбен сос за пържоли
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Страхотен гъбен сос, в който вече си представяме малки късчета месце"

Необходими Продукти

  • гъби - 200 г печурки
  • заквасена сметана - 200 г
  • топено сирене - 200 г
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган прибавете олиото и маслото и ги нагрейте.

Добавете нарязания на ситно чесън и нарязаните гъби, запържете до кафяв цвят.

Прибавете нарязаното на малки парчета сирене и бъркайте докато се разтопи на бавен огън.

Прибавете заквасената сметана и разбъркайте, след като започне да къкри, добавете сол и черен пипер на вкус, разбъркайте и отстранете от огъня. Страхотен сос за месо!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Juliya
Juliya
Лесен и вкусен сос!
25.01.2024 22:59