Начин на приготвяне
Изключително лесна и много вкусна салата, която може да сервирате и за изискани поводи като я украсите подобаващо. В случая аз съм приложила снимки на съвсем семплата и и обикновена визия, тъй като я бях приготвила без повод и за една обикновена вечеря със семейството.
И така, първо си подгответе продуктите: Вземете един голям селски розов домат, обелете го и нарежете на шайби. Дори и по- меки домати могат да се обелят перфектно със белачка за зеленчуци, но не с гладките ножчета, а с назъбените.
Подредете шайбите в голяма чиния и поръсете със малдонска сол на люспи. Намажете с босилеково песто.
Запечете кедровите ядки на сух тиган до леко златисто, така ще разгърнат разкошния си вкус.
Сложете биволската бурата (burrata di búfala) в средата и я цепнете, за да покаже полутечната си кремообразна вътрешност.
Поръсете със още люспеста сол на вкус (малдонската сол е много фина). Разпръснете чесън нарязан на филийки и запечените кедрови ядки.
Полейте със струйка хубав зехтин и поднесете.
Добър апетит!