Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Въздушна торта с мак

Въздушна торта с мак

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Въздушна торта с мак1 / 2
31/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
240 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр. (белтъци)
  • захар - 4 ч.ч.
  • орехи - 200 г (смлени)
  • лешници - 200 г (смлени)
  • мак - 2 с.л.
  • сусам - 2 с.л.
  • за крема
  • кондензирано мляко - 350 г подсладено
  • масло - 200 г
  • за украса
  • сметана - 2 ч.ч.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • ягоди - 12 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват на сняг, като постепенно се смесват с една трета от захарта.

Добавя се и останалата захар, смесена с орехите, лешниците, маковото семе, сусамовото семе и всичко се разбърква много внимателно.

Сместа се разделя на три части и всяка се слага върху плоска тава, постлана с хартия за печене.

Пекат се 3 часа на 100 градуса, докато не станат хрупкави. Приготвя се крем, като маслото се разбива с кондензираното мляко.

Охладените блатове се мажат с крем и се подреждат един върху друг. Върху последния блат се слага украса от разбита сметана с пудра захар. Отгоре се слагат половинки ягоди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: