Начин на приготвяне
Приготвя се тесто, като се смесват яйцата със захарта и солта. Добавя се млякото и се разбърква. Брашното се пресява и се добавя към сместа. Накрая се добавя олиото, сместа се разбърква и на тефлонов тиган се пържат палачинки. Оставят се да се охладят.
Приготвя се крем, като млякото се смесва със захарта, брашното и жълтъците. Добавя се маслото и кремът се слага на котлона на среден огън.
След като кипне, котлонът се намалява и кремът къкри при непрекъснато бъркане. След като се сгъсти, се маха от котлона и се добавя маковото семе.
Кремът се оставя да се охлади. Всяка палачинка се маже с крем и се покрива със следващата. Отгоре се намазва крем и тортата се оставя за 2 часа в хладилник, след което се сервира.
Коментари