Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с гъби по мадридски

Пиле с гъби по мадридски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пиле с гъби по мадридски1 / 2
26/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • печурки - 200 г
  • лук - 1 глава
  • картофи - 4 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • бяло вино - 100 мл
  • черен пипер - 1 ч.л. млян
  • сол - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива и се натрива със сол и черен пипер. Лукът се нарязва на кубчета, запържва се в част от маслото, добавят се нарязаните на резенчета гъби, малко вода и се задушава до полуготовност.

Пилето се напълва с тази смес, зашива се и се запържва от всички страни в останалото масло. Добавят се суровите картофи, нарязани на резенчета, и нарязаните на тънки резени чушки.

Добавя се виното и малко вода и пилето се задушава до омекване, като периодично се полива със соса от задушаването. Добавя се сол и черен пипер и пилето се сервира, полято със соса от задушаването.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: