Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Пиле с гъби по ловджийски

Пиле с гъби по ловджийски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Пиле с гъби по ловджийски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Познайте кой ще ви дойде на вечеря"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • гъби - 100 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • бяло вино - 100 мл
  • домати - 3 бр.
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • майорана - на вкус
  • захар - 1 щипка
  • магданоз - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и подсушаваме пилето. Режем го на порции, овкусяваме с черен пипер и сол, като го натъркваме добре.

Пържим го в дълбок тиган, в който сме загрели зехтина. Нарязваме лука, намачкваме чесъна и ги добавяме към пилето. По време на пърженето обръщаме порциите пиле един два пъти, за да се запечата добре от всички страни.

Доливаме виното и варим докато течността се изпари до половината. Попарваме, обелваме и нарязваме доматите и ги добавяме към пилето. Добавяме доматеното пюре, щипка захар, щипка майорана. Слагаме капак и задушаваме около 20 минути.

Махаме капака сипваме нарязаните гъби, готвим докато пилето и гъбите омекнат. При поднасяне поръсваме с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: