Начин на приготвяне
Почистваме, измиваме и подсушаваме пилето. Режем го на порции, овкусяваме с черен пипер и сол, като го натъркваме добре.
Пържим го в дълбок тиган, в който сме загрели зехтина. Нарязваме лука, намачкваме чесъна и ги добавяме към пилето. По време на пърженето обръщаме порциите пиле един два пъти, за да се запечата добре от всички страни.
Доливаме виното и варим докато течността се изпари до половината. Попарваме, обелваме и нарязваме доматите и ги добавяме към пилето. Добавяме доматеното пюре, щипка захар, щипка майорана. Слагаме капак и задушаваме около 20 минути.
Махаме капака сипваме нарязаните гъби, готвим докато пилето и гъбите омекнат. При поднасяне поръсваме с нарязан магданоз.