Молдовска малинова торта

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Молдовска малинова торта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 100 г
  • захар - 100 г
  • мак - 50 г
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 1 с.л.
  • за крема
  • сметана - 1 ч.ч.
  • пудра захар - ½ ч.ч.
  • за плънката
  • малини - 2 ч.ч.
  • малинов конфитюр - 200 г
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват на пяна, добавя се брашното, маковото семе и всичко се разбърква.

В тава, намазана с масло и постлана с хартия за печене, се слага тестото и се пече половин час на 200 градуса.

Готовият блат леко пружинира при натискане. Блатът се вади от формата, охлажда се и се реже на две с конец, за да се образуват три блата. Мажат се с конфитюра. Сметаната се разбива с пудрата захар до пухкав крем.

Върху два от блатовете се намазва част от крема, отгоре се слага по една трета от малините и се поръсва със захар. Горният блат се украсява с крема, който се шприцова, а отгоре се разпределят останалите малини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: