Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Тортили»Пшенични тортили

Пшенични тортили

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Пшенични тортили
Снимка: Evgenia
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
14
"Лесни плоски тортила питки за вашите сандвичи и дюнери!"

Необходими Продукти

  • брашно - 225 г (2 ч.ч.) пшенично
  • сол - 1/2 ч.л.
  • мазнина - 15 мл животинска или растителна
  • вода - 120 мл (1/2 ч.ч.)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното със солта в голяма купа, добавете мазнината и започнете да мачкате с ръка, докато се получат трохи.

Долейте водата и замесете гладко тесто. Покрийте купата с кърпа и оставете тестото да почине за 15 минути.

Разделете тестото на 14 топки. Всяка топка се разточва върху леко набрашнена повърхност на плоска питка с диаметър 15 см.

Изпечете питките върху загрят тиган с дебело дъно за 1 и 1/2-2 минути от всяка страна. Обръщат се с помощта на нож, след като дъното добие деликатен загар.

Готовите пшенични тортили увийте в кърпа, ако ще ги хапвате скоро. В противен случай ги съхранявайте увити в алуминиево фолио в слабо загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
42
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Evgenia
Evgenia
Много добра рецепта! Стават меки!
08.10.2022 11:52