Начин на приготвяне
Започнете от босилековото песто. Измийте и подсушете две връзки пресен босилек. Сложете листата в блендера заедно с белените бадеми, скилидките чесън и пармезана. Полейте зехтин и посолете. Започнете да пасирате сместа, като добавяте постепенно зехтин на тънка струйка, докато пестото стане гладко и кремообразно.
Нарежете доматите на шайби. Нарежете и моцарелата по същия начин.
Подредете салатата Капрезе като редувате домат, моцарела и лъжичка босилеково песто.
Пригответе дресинга за салатата, като смесите в купичка оцета и меда. Разбъркайте добре, докато медът се разтвори напълно. Добавете зехтина и разбъркайте финално.
Полейте салатата Капрезе с медено-балсамовия дресинг и сервирайте.