Начин на приготвяне
Сложете в голяма тенджера с подсолена вода, да се свари пастата.
Междувременно в голям тиган сложете маслото и олиото, да се загреят. Добавете нарязания лук и гответе, докато омекне и леко покафенее.
Налейте бялото вино. След като се поизпари, добавете сметаната за готвене и оставете да къкри.
Прибавете гаудата, топеното сирене сирене и гответе, докато се разтопят, като разбърквате леко на слаб котлон за около пет минути. Сложете сол на вкус.
Докато сосът от сирена къкри, предварително загрейте еър фраер или фурна, сложете бекона, да се изпече за около 2 минути или докато стане много хрупкав.
В чиния за сервиране сложете от сварената паста пене ригате, полейте със сметановия сос.
Добавете хрупкавия бекон и бурата, след това подправете на вкус с черен пипер и сервирайте пене с бурата и бял сос.