Карфиол с бял сос

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
Карфиол с бял сос1 / 2
19/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-5
"Кой твърди, че веганите и вегетарианците не знаят да се хранят вкусно? Ето и ароматното опровержение"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1.5
  • олио - 100 мл
  • брашно - 30 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • копър - или магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсайте карфиола на цветчета и ги сварете в подсолена вода. Отцежда се.

Загрейте мазнината и запържете брашното. При непрекъснато бъркане с тел долейте от отварата на карфиола и направете сос с желаната гъстота.

Овкусете го с прясно смлян черен пипер, счукан чесън и сол.

Залейте карфиола в чинии с така приготвения бял сос. По желание може да подредите карфиола в подмазнена тавичка, да залеете със соса и да запечете за кратко в силна фурна.

Поднесете го с пресен накълцан копър или магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анна
Анна
В рецептата има прясно мляко. не бива да излиза в раздел "Веганска кухня". Това е вегетарианско ястие.
07.03.2020 02:22