Начин на приготвяне
За тази вкусна паста със сирене триста грама пене ригате се сваряват в подсолена вода по указанията на опаковката.
През това време се приготвя сосът. За него се нарязват на дребно една глава лук, един морков и две скилидки чесън.
Задушават се в дълбок тиган със сгорещена мазнина.
От наденицата се използва само смляното месо, което се изважда от червото.
Прибавя се към задушените зеленчуци и се бърка, докато побелее.
Добавя се чушковото пюре, разбърква се, след което се прибавят смлените домати.
Сосът се готви, докато се сгъсти. Овкусява се със сол, сух риган и сух босилек.
Накрая се добавя готварската сметана и след кратко разбъркване сосът е готов.
Сварената паста се сервира с приготвения сос и накъсани парченца сирене бурата.
Пене с Бурата и разкошен сос - идеалната вечеря за по чаша хубаво червено вино.