Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пене с Бурата

Пене с Бурата

Пене с Бурата
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Пене с Бурата и разкошен сос - идеалната вечеря за по чаша хубаво червено вино."

Необходими Продукти

  • пене ригате - 300 г
  • сол
  • зехтин - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • наденица - 2 бр. сурова
  • чушково пюре - 1 с.л.
  • домати - 1 ч.ч. смлени
  • риган - 1 ч.л. сух
  • босилек - 1 с.л. сух
  • готварска сметана - 100 мл
  • бурата - 1 топка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази вкусна паста със сирене триста грама пене ригате се сваряват в подсолена вода по указанията на опаковката.

През това време се приготвя сосът. За него се нарязват на дребно една глава лук, един морков и две скилидки чесън.

Задушават се в дълбок тиган със сгорещена мазнина.

От наденицата се използва само смляното месо, което се изважда от червото.

Прибавя се към задушените зеленчуци и се бърка, докато побелее.

Добавя се чушковото пюре, разбърква се, след което се прибавят смлените домати.

Сосът се готви, докато се сгъсти. Овкусява се със сол, сух риган и сух босилек.

Накрая се добавя готварската сметана и след кратко разбъркване сосът е готов.

Сварената паста се сервира с приготвения сос и накъсани парченца сирене бурата.

Пене с Бурата и разкошен сос - идеалната вечеря за по чаша хубаво червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: