Начин на приготвяне
В тенджера се сипва 2 литра вода.
Прибавя се оцетът и солта. Слага се да заври.
След като водата заври, всяко яйце се счупва в черпак и се пуска внимателно във врящата вода.
Яйцата са готови след 3 мин, след което се изваждат с решетъчна лъжица.
Чесънът се почиства и счуква в хаванче.
Козето кисело мляко се изсипва в купа, прибавя се счукания чесън и сол 3 щипки.
Разбърква се много добре.
Млякото се разпределя в чинии.
Козето сирене се натрошава и се слага върху киселото мляко в чиниите.
Отгоре се слагат по 2 забулени яйца.
Маслото се разтопява в касерола с незалепващо покритие.
Прибавя се червеният пипер и се запържва на среден огън, след което със сместа се заливат яйцата по панагюрски.
Сервира се веднага, след като са приготвени яйца по панагюрски по рецепта на Иван Звездев.