Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Поширани яйца»Яйца по панагюрски по рецепта на Звездев

Яйца по панагюрски по рецепта на Звездев

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Яйца по панагюрски по рецепта на Звездев
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Яйца по панагюрски с козе сирене по рецепта на Иван Звездев - по-вкусни с козе сирене"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • козе кисело мляко - 500 г
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 100 г
  • козе сирене - 200 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • сол - 3 щипки + 3 щипки за водата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се сипва 2 литра вода.

Прибавя се оцетът и солта. Слага се да заври.

След като водата заври, всяко яйце се счупва в черпак и се пуска внимателно във врящата вода.

Яйцата са готови след 3 мин, след което се изваждат с решетъчна лъжица.

Чесънът се почиства и счуква в хаванче.

Козето кисело мляко се изсипва в купа, прибавя се счукания чесън и сол 3 щипки.

Разбърква се много добре.

Млякото се разпределя в чинии.

Козето сирене се натрошава и се слага върху киселото мляко в чиниите.

Отгоре се слагат по 2 забулени яйца.

Маслото се разтопява в касерола с незалепващо покритие.

Прибавя се червеният пипер и се запържва на среден огън, след което със сместа се заливат яйцата по панагюрски.

Сервира се веднага, след като са приготвени яйца по панагюрски по рецепта на Иван Звездев.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: