Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Поширани Яйца»Яйца по панагюрски в тиган

Яйца по панагюрски в тиган

Яйца по панагюрски в тиган
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 11
20/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Толкова да ги обичаме тези яйца по паганагюрски, че не можем да ѝ се наситим и всеки ден да ги ядем"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко
  • сол
  • чесън - на прах
  • копър - сух, връхчета
  • олио
  • червен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям, широк тиган наливам вода, слагам на котлона и изчаквам да заври. Посолявам и чуквам едно по едно яйцата.

След около пет минутки обръщам внимателно с решетъчна лъжица. Изваждам и ги поставям в голяма чиния.

В дълбока купа изсипвам две кофички, гъсто кисело мляко. Добавям сол, чесън на прах и сух копър. Разбърквам добре и поливам с няколко лъжици, върху готовите вече яйца.

В малко тиганче, наливам две-три с.л. олио, слагам го на котлона само за 30 секунди, добавям една чаена лъжичка млян червен пипер и разбърквам.

С тази ароматна, червена запръжка, покривам млечната смес.

При поднасяне поръсвам яйцата по панагюрски с нарязан свеж магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
512
44
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#184887
Потребител#184887
Любима рецепта! Благодаря! Ако позволите една забележка ☺ Винаги е по-добре да се използват пресни подправки, пресен копър и чесън, в пъти е по-вкусно
02.02.2017 01:32
15
Потребител#184286
Потребител#184286
Сготвих ги и станаха много вкусни.Благодаря за прекрасната рецепта.
26.01.2017 19:27
3
1
Румяна милчева
Румяна милчева
Слагам чесън но не на прах,а скилидка пресована много по вкусно е .
22.01.2017 22:17
21
1
Ivan Ivanov
Ivan Ivanov
Ще стане по вкусна ако отгоре на яйцата се сложи съвсем малко олио
22.01.2017 14:50
1
1
1
Покажи всички подкоментари
Нашата Кухня
Нашата Кухня
Много вкусни!
22.01.2017 11:42
1
1
Покажи всички подкоментари