Начин на приготвяне
В голям, широк тиган наливам вода, слагам на котлона и изчаквам да заври. Посолявам и чуквам едно по едно яйцата.
След около пет минутки обръщам внимателно с решетъчна лъжица. Изваждам и ги поставям в голяма чиния.
В дълбока купа изсипвам две кофички, гъсто кисело мляко. Добавям сол, чесън на прах и сух копър. Разбърквам добре и поливам с няколко лъжици, върху готовите вече яйца.
В малко тиганче, наливам две-три с.л. олио, слагам го на котлона само за 30 секунди, добавям една чаена лъжичка млян червен пипер и разбърквам.
С тази ароматна, червена запръжка, покривам млечната смес.
При поднасяне поръсвам яйцата по панагюрски с нарязан свеж магданоз.
Коментари