Начин на приготвяне
Първо, пригответе яйчения крем. За целта загрейте в малка касерола млякото и захарта.
Разбийте жълтъка на едно яйце заедно с нишестето и ванилията. На струйка налейте топлото мляко и бъркайте непрекъснато.
Върнете всичко в касеролата и гответе на ниска температура, докато се сгъсти кремът. Не спирайте да разбърквате, за да не стане на бучки.
Готовия крем дръпнете настрани, за да се охлади, и го покрийте със свежо фолио, за да не образува коричка.
Разстелете бутертестото и го намажете с изстиналия крем. Разпределете стафидите по цялата кора, след което я навийте на руло.
С помощта на остър нож нарежете рулото на 14 парченца. Подредете ги обърнати върху тава покрита с кухненска хартия. Печете сладките бутерки в предварително загрята на 200 °C фурна.
Сервирайте френските бутер рулца поръсени с пудра захар.
Източник: mycookingcreations.com