Френски бутер рулца

Френски бутер рулца
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
14
"Френски бутер рулца, препълнени с вкусен яйчен крем"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 270 г
  • За крема
  • яйцa - 1 бр. (само жълтъка)
  • прясно мляко - 200 мл
  • нишесте - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • стафиди - 30 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, пригответе яйчения крем. За целта загрейте в малка касерола млякото и захарта.

Разбийте жълтъка на едно яйце заедно с нишестето и ванилията. На струйка налейте топлото мляко и бъркайте непрекъснато.

Върнете всичко в касеролата и гответе на ниска температура, докато се сгъсти кремът. Не спирайте да разбърквате, за да не стане на бучки.

Готовия крем дръпнете настрани, за да се охлади, и го покрийте със свежо фолио, за да не образува коричка.

Разстелете бутертестото и го намажете с изстиналия крем. Разпределете стафидите по цялата кора, след което я навийте на руло.

С помощта на остър нож нарежете рулото на 14 парченца. Подредете ги обърнати върху тава покрита с кухненска хартия. Печете сладките бутерки в предварително загрята на 200 °C фурна.

Сервирайте френските бутер рулца поръсени с пудра захар.

Източник: mycookingcreations.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: