Начин на приготвяне
Накълцайте на ситно лука, чушките и единия стрък пресен чесън. Запържете ги в касерола със 50-60 мл зехтин.
Когато зеленчуците омекнат добре, сложете свинското месо, нарязано на хапки. Запържете при често разбъркване.
Добавете чоризото, нарязано на кръгчета, червения пипер, шафрана, ригана, стритите кубчета бульон и водата.
Варете 20 минути на леко открехнат капак.
Накрая сложете фидето/пастата и варете още 10 минути на умерен огън. Бъркайте периодично, за да не залепва по дъното на съда.
Трябва да остане малко течност. Дръпнете макароните с месо от огъня, посолете, ако е нужно (не слагам сол предварително, защото кубчетата бульон понякога са достатъчни).
Оставете така за няколко минути, течността ще се абсорбира и ястието ще се сгъсти.
Поднесете фидеута поръсена с втория стрък наситнен пресен чесън.
Вкусотия от испанската кухня, лесна за приготвяне и много бърза. Вместо в тенджера или касерола, може да се приготви и в тава за паея.
Добър апетит!
Коментари