Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелева салата»Зимна салата с червено зеле, орехи и нар

Зимна салата с червено зеле, орехи и нар

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Зимна салата с червено зеле, орехи и нар
Снимка: Зори
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
2 мин.
Общо
12 мин.
Порции
4
"Наследете се на тази ферия от вкусове на червено зеле, орехи и нар"

Необходими Продукти

  • червено зеле - 1/2 малка зелка
  • ябълки - 1 бр., зелена
  • орехи - 1 шепа
  • нар - зърна от 1/2 плод (1 шепа)
  • магданоз - няколко стръка прeсен
  • За дресинга
  • дижонска горчица - 1 ч.л.
  • ябълков оцет - 3 с.л.
  • пчелен мед - 1 ч.л. течен
  • зехтин - 5 с.л. или олио
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - щипка и люто едро смляно чили
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ореховите ядки поставете в сух тиган на средно силен котлон за няколко минути, докато се изпекат леко. Внимавайте да не ги изгорите.

Червеното зеле нарежете на лентички, прехвърлете в купа, поръсете с малко сол и намачкайте с ръце, за да поомекне.

Ябълката обелете и я нарежете на кубчета.

Наситнете магданоза.

Отрежете нара на половинки и внимателно извадете зърната.

Прехвърлете в купата при намачканото червено зеле нарязаната ябълка и магданоза. Добавете зърната нар и запечените орехови ядки.

За дресинга смесете всички съставки в малко бурканче. Затворете с капачката и разклатете енергично до хомогенизирането на сместа.

Изсипете дресинга върху зимната салата с червено зеле и разбъркайте добре.

Наследете се на тази ферия от вкусове на червено зеле, орехи и нар :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Изглежда страхотно! Ще я направя сега
20.01.2024 17:33
3