Начин на приготвяне
Ореховите ядки поставете в сух тиган на средно силен котлон за няколко минути, докато се изпекат леко. Внимавайте да не ги изгорите.
Червеното зеле нарежете на лентички, прехвърлете в купа, поръсете с малко сол и намачкайте с ръце, за да поомекне.
Ябълката обелете и я нарежете на кубчета.
Наситнете магданоза.
Отрежете нара на половинки и внимателно извадете зърната.
Прехвърлете в купата при намачканото червено зеле нарязаната ябълка и магданоза. Добавете зърната нар и запечените орехови ядки.
За дресинга смесете всички съставки в малко бурканче. Затворете с капачката и разклатете енергично до хомогенизирането на сместа.
Изсипете дресинга върху зимната салата с червено зеле и разбъркайте добре.
Наследете се на тази ферия от вкусове на червено зеле, орехи и нар :)
Коментари