Начин на приготвяне
Лимоните се изцеждат, сокът се смесва с 250 милилитра вода и с тази смес се залива оризът за половин час. След това се сварява до омекване и се отцежда.
Доматът се попарва с вряла вода, обелва се и се реже на ситно. Мангото се обелва, разрязва се на половина, отстранява се костилката и меката част се реже на ситно.
Зехтинът се смесва с оцета, солта, черния и лютия пипер. Добавя се захарта и всичко се разбърква добре. С този сос се залива оризът.
Магданозът се нарязва на ситно и се добавя към ориза заедно с домата и мангото.
Месото се запържва до бяло в маслото, а след това се похлупва с капак и се задушава 10 минути на бавен огън.
Нарязва се на тънки ивици. Салатата се разпределя в четири чинии, отгоре се разпределят още топлите парчета пиле.