Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Оризова салата»Салата от печени калмари с ориз

Салата от печени калмари с ориз

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Салата от печени калмари с ориз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Ако досега не сте опитвали тази салата, много сте изпуснали - бързо да го наваксате"

Необходими Продукти

  • калмари - 300 г (сварени)
  • ориз - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • масло - 3 с.л.
  • кашкавал - ½ ч.ч. (настърган)
  • чушки - 1 бр. червени
  • майонеза - 1 ч.ч.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калмарите се режат на ситно. Лукът се реже на ситно, запържва се в маслото и се добавя към калмарите.

Оризът се сварява до омекване. Лукът, калмарите и оризът се смесват, добавя се сол.

Чушката се реже на тънки кръгчета и се запържва леко, така че да остане хрупкава.

Салатата се залива с майонезата и се разбърква, отгоре се поръсва с кашкавал и се слагат резенчетата пържена чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: