Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Ориз на Фурна»Калмари с ориз на фурна

Калмари с ориз на фурна

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
31442742k
Калмари с ориз на фурна1 / 2
15/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • калмари - 700 г почистени
  • лук - 2 глави, средни
  • зехтин - 1/2 ч.ч
  • ориз - 1 1/2 ч.ч.
  • масло - 3 с.л.
  • домати - 2 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте почистените калмари, нарежете ги на шайбички, осолете ги и ги залейте с 3 ч.ч. вода.

Прибавете краве масло и ги дръжте 25 минути на умерен огън. През това време нарежете лукът на ситно и го задушете в малко мазнина.

Когато калмарите се сварят, ги прехвърлете в тавичка. Размесете ги със задушения лук и ориза. Залейте всичко с бульона от калмарите.

Отгоре наредете нарязаните домати и поръсете с черен пипер. Печете в умерено загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: