Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Шипков конфитюр

Шипков конфитюр

Шипков конфитюр
Снимка: Цветанка Цветанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
320 мин.
Порции
8
"Този шипков конфитюр е идеален за гарниране на палачинки, гофрети, мекици и др."

Необходими Продукти

  • шипки - 5 кг
  • вода - 12 л
  • захар - 500 г
  • лимонена киселина - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шипките за сладкото се делят на 4 части. Всяка част сварявам с 3 л вода в мултикулър под налягане на пара за 20 минути.

Още горещо пасирам плода с водата и прецеждам през фина цедка. След като се свари, цялото количество се слага на котлона да се сгъсти. Аз го правя в тавата за лютеница.

След 30 минути след като заври, се слага захарта. При достигане на желаната гъстота на конфитюра, се добавя лимонена киселина.

Още горещо го сипвам в бурканчета с винт и обръщам с капачката на долу за да се вакуумира.

Този шипков конфитюр е идеален за гарниране на палачинки, гофрети, мекици и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: