Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от кайсии

Конфитюр от кайсии

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Конфитюр от кайсии
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
12/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Всяка кайсийка - на конфитюр, всяко бурканче конфитюр от кайсии - богатство за семейството - баба така обичаше да казва"

Необходими Продукти

  • кайсии - 2 кг
  • захар - 1.6 кг
  • лимонов сок - от 2 бр.
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете кайсиите от костилките. Сложете ги в тава и ги поръсете със захарта. Оставете ги за една нощ да си пуснат сока.

Сложете ги на котлона и варете около 50 минути на умерен огън, като периодично обирате пяната.

Накрая добавете лимоновия сок и ванилията.

Налейте конфитюра в сухи и затоплени бурканчета.

Обърнете с капачката надолу и оставете да изстинат.

Конфитюрът от кайсии е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
правя сладко от кайсии вече 2 години подред по тази рецепта и винаги е супер. Препоръчвам
25.04.2023 20:52
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
правих и аз тази година за първи път и много ми хареса
27.07.2016 16:24